Yön yli kampaukset. Kuinka laitan hiukseni illalla, jotta ne näyttävät aamulla parhaimmiltaan?

Menetkö nukkumaan märillä hiuksilla ja heräät melkoisen harakanpesän kanssa? Tämä ei tietenkään ole kovin toivottu look päivän aloittamiseen.

Totta puhuen minäkin olen kokenut saman! Hiukseni ovat äärimmäisen kurittomat, joten minun täytyy nähdä paljon vaivaa välttääkseni niiden muotoilua aamulla. Tänään haluan jakaa parhaat vinkkini yökampauksiin, joiden avulla näytät parhaalta heti herätessäsi. Kiinnostuitko? Lue lisää. 🙂

Aloitan perusvirheistä, joita me kaikki teemme tällä saralla.

Virhe 1! Nukkumaanmeno märillä hiuksilla

Tällainen laiskuus saattaa tulla sinulle kalliiksi.

Jos peset hiukset juuri ennen nukkumaanmenoa, etkä föönaa niitä tai anna niiden kuivua luonnollisesti ja menet nukkumaan, heräät varmasti toisiinsa sotkeutuneiden ja takkuisten hiusten kanssa

Toinen syy siihen, miksi ei kannata koskaan mennä nukkumaan märillä hiuksilla, on se, että märät latvat vaurioituvat helpommin. Kun hiuksia hierotaan tyynyä vasten, ne katkeilevat ja vaurioituvat. Yllätyin tämän selvitessä itsekin: märillä hiuksilla nukkuminen todella aiheuttaa kaksihaaraisia.

Virhe 2! Et sido hiuksiasi kiinni yöksi

Toinen virhe on samanlainen kuin ensimmäinen. Nukkumalla hiukset auki altistat ne vaurioille.

Tämä virhe koskee erityisesti niitä, kenellä on pitkät hiukset (siis minua ja monia muita teistä), sillä pitkät hiukset takkuuntuvat todennäköisesti helpommin. Hiusten jättäminen auki yöksi tarkoittaa sitä, että heräät aamulla sotkuisen tukan kanssa. Lisäksi näin tekemällä sinulta putoaa myös enemmän hiuksia, joten tämä tapa on enemmänkin haitaksi kuin hyödyksi.

Minulla on kuitenkin ratkaisu! 🙂

YÖN YLI KAMPAUKSET TERVEILLE HIUKSILLE

Jokin aika sitten minulle valkeni, että hiukseni näyttivät paremmilta ja terveemmiltä, kun aloin sitoa niitä yöksi. Kyseessä ei ole liioittelu tai plaseboefekti. Hiukseni ovat sileämmät, paremman näköiset eivätkä enää pörröiset ja sähköiset.

Hiusten kiinni sitomisella on monia hyödyllisiä etuja:

  • Hiuksiin ei kohdistu repiviä ja kiskovia liikkeitä.
  • Hiukset eivät ole herätessäsi sotkuiset, takkuiset tai pörröiset.
  • Voit määritellä hiusten luonnollisen muodon, esim. kiharat, ja tehdä kampauksesta kestävämmän.

MITEN LAITTAA HIUKSET ENNEN NUKKUMAANMENOA?

Teen yleensä itse löysän letin. Jos minulla on hieman enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä, teen ranskalaisen letin. Korkealle päälaelle tuleva nuttura on toinen suosikkikampaukseni yöksi. Pidän sen löysänä ja käytän invisibobble-hiuslenkkiä, koska se antaa hyvän pidon, eikä se nypi tai pidä hiuksia liian tiukasti.

PARHAAT YÖKAMPAUKSET:

  • Korkea, löysä nuttura päälaelle.
  • Matala, löysä nuttura suoraan niskan yläpuolelle.
  • Kolmisäikeinen palmikko niskan yläpuolella.
  • Melko löysä ranskalainen palmikko.

HIUSTEN MUOTOILU NUKKUESSA?

Halutessasi voit mennä askeleen pidemmälle ja tehdä kiharoita ilman lämpökäsittelyä. Yksi menetelmä on letittää kosteat hiukset ja levittää niihin kevyttä hiusöljyä ennen letitystä.

Riippuen siitä, miten letität hiuksesi, tällainen yön yli tapahtuva muotoilu antaa erilaisen lopputuloksen. Letit luovat kiharoita, kun nuttura taas antaa herkkiä, suuria aaltomaisia muotoja hiuksiisi.

Kiharoiden luominen ilman lämpöä on myös ympäristöystävällinen teko. Löydät taatusti paljon inspiraatiota netistä! 🙂

TÄYDELLINEN HITTI! SATIINIPÄÄHINEEN KÄYTTÖ NUKKUESSA

Loppuun vielä suosittelen yhtä tuotetta, jonka löysin hiljattain ja joka on osoittautunut ehdottomaksi hitiksi. <3

Oletko koskaan kuullut, että tyynyliina kannattaisi vaihtaa silkkiseen tai ainakin satiiniseen? Kyse on materiaalin pehmeydestä. Minulla  on kuitenkin tähän parempi ratkaisu! Satiinipäähine, joka suojaa hiuksesi nukkuessa ja samalla hiuksia ei tarvitse sitoa erikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit