Kuinka puhdistaa luonnonharjaksinen hiusharja? Minun 6-VAIHEINEN rutiinini

Olen varma, että kaikki teistä ovat kanssani samaa mieltä, kun sanon, että luonnonharjaksista valmistettu hiusharja on täydellinen ratkaisu niille, jotka arvostavat luonnonmukaista hiustenhoitoa. Ainoa haittapuoli on se, että tämän kaltainen hiusharja likaantuu melko nopeasti ja sen puhdistaminen saattaa osoittautua varsin hankalaksi, etenkin jos kärsivällisyytesi ei riitä. Silti hiusharjan pitäminen puhtaana on erityisen tärkeää, jos haluat sileät ja kiiltävät hiukset.

Miten puhdistaa luonnonharjaksinen hiusharja?

Minun 6-vaiheinen rutiinini

  • VAIHE 1. Käytä aluksi käsiäsi. Poimi hiukset ja muut epäpuhtaudet niin perusteellisesti ja huolellisesti kuin mahdollista. Jäljelle jäänyt lika voidaan poistaa kamman ja kosmetiikan avulla.
  • VAIHE 2. Seuraavaksi voit laittaa harjan juoksevan veden alle. Varmista, että vesi ei ole liian kuumaa, sillä korkea lämpötila saattaa vahingoittaa harjaksia. Kun harja on kostea, voit käyttää shampoota. Käytä mahdollisimman mietoa ja hellävaraista shampoota, sillä aggressiivisia pesuaineita sisältävät vahvat shampoot saattavat pilata harjakset.
  • VAIHE 3. Ota annos shampoota ja levitä sitä harjaksiin ja niiden väliin. Hiero harjaksia jonkin aikaa, kunnes shampoo vaahtoutuu.
  • VAIHE 4. Poista loput epäpuhtaudet (esim. katkenneet harjakset, lika, hilse) käyttämällä kampaa, harjaa tai mitä tahansa muuta, jonka avulla voit irrottaa ylimääräiset kertymät harjasta. Mielestäni kammat, joissa on kovat mutta joustavat hampaat, ovat paras valinta tähän tehtävään. Tällainen kampa irroittaa pienimmätkin epäpuhtaudet
  • VAIHE 5. Nyt voit huuhdella hiusharjan ensin haalealla ja sitten kylmällä vedellä, jolloin harjakset jäävät kiiltäviksi ja sileiksi. Harjaksille kannattaa myös levittää tavallista hiustenhoitoainetta. Tästä on hyötyä harjaksille ja myöhemmin hiuksillesi.
  • VAIHE 6. Jos huomaat, että hiusharjaan on jäänyt vielä likaa, poista se pinseteillä. Jos haluat desinfioida harjan, käytä erityistä antiseptistä ainetta tai pyyhi se salisyylialkoholiin kastetulla liinalla. Anna hiusharjan kuivua ilmakuivaksi ja laita se sitten kuivaan paikkaan. Toista koko toimenpide kerran kuukaudessa.

Kuinka monella teistä on kotona luonnonharjaksista tehty hiusharja? Oletko ostanut sen itse vai oletko saanut sen lahjaksi? Entäpä ne, joilla ei ole luonnonharjaksista hiusharjaa, haluaisitko sellaisen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit