Oman Kodin Kynsihoidon Ylläpito

Kynnet voivat kertoa paljon henkilön yleisestä terveydestä ja hygieniasta. Kahvatessaan asioita päivittäin kynnet altistuvat rikkoutumiselle, halkeamiselle ja likaantumiselle. Niitä voi myös korostaa kauniilla lakalla tai kuvioilla. Näitä asioita silmällä pitäen on tärkeää tehdä oman kodin kynsihoitoa ja ylläpitää kynsien hyvää kuntoa.

Manikyyrin perusteet

Manikyyri on prosessi, jossa kynsiä hoidetaan ja kaunistetaan. Se voi käsittää kynsien leikkaamisen, muotoilun, hioamisen, kynsinauhojen hellän hoidon ja lopuksi kynsilakan levittämisen.
Kotona tehtävä manikyyri voi olla vähemmän aikaa vievä ja edullisempi vaihtoehto salonkimanikyyrille. Seuraavat ovat vinkkejä ja ohjeita, joilla voit varmistaa, että kynsien kotihoito onnistuu parhaiten.

Kotimanikyyrin vaiheet

Vaihe 1: Valmisteleva puhdistus

Ensimmäinen vaihe kotimanikyyrissa on puhdistus. Kynnet tulee pestä lämpimällä vesi-haalealla vedellä ja saippualla. Jos kynsissä on vanhaa kynsilakkaa, se tulee poistaa kynsilakanpoistoaineella. Tämän jälkeen kynnet kuivataan huolellisesti.

Vaihe 2: Kynsien leikkaaminen ja muotoilu

Kynnet leikataan haluttuun pituuteen kynsisaksilla tai kynsileikkurilla. Leikkaaminen tulisi tehdä suoraan, jottei kynsien reunaan synny lohkeamia. Kynsiviila käytetään kynsien muotoiluun ja terävien reunojen tasoittamiseen. Viilatessa tulisi liikkua vain yhteen suuntaan sivulta keskelle.

Vaihe 3: Kynsinauhojen hoito

Kynsinauhojen hoitoon voi käyttää erityistä kynsinauhaöljyä tai luonnonöljyä, kuten oliiviöljyä. Tämän jälkeen kynsinauhat työnnetään varovasti kynsinauhan työntäjällä. Älä koskaan leikkaa kynsinauhoja, sillä se voi aiheuttaa infektioita ja kipua.

Vaihe 4: Kynsien pohjustaminen

Kynsien pohjamaali, eli aluslakka, parantaa kynsilakan kestävyyttä ja estää kynsilakan värin imeytymistä kynteen. Levitä yksi kerros aluslakkaa ja anna sen kuivua ennen värilakan levittämistä.

Vaihe 5: Kynsilakan levitys

Kynsilakka levitetään 2–3 ohuena kerroksena. Kerrosten välissä tulisi aina antaa lakan kuivua, jottei lopputulos ole paakkuinen tai ruma.

Vaihe 6: Päällyslakan levittäminen

Suojaa kynsilakka päällyslakalla. Tämä auttaa lakkaa kestämään pidempään ja antaa kiiltävän lopputuloksen.

Kynsien hoidon ylläpito

Manikyyrin jälkeen on tärkeää pitää kynnet puhtaina ja kosteutettuina. Käytä käsivoiteita päivittäin ja levitä kynsille kynsiöljyä säännöllisesti kosteuttamaan ja ravitsemaan niitä. Kynsien vahvistajalakkaa voi myös käyttää säännöllisen kynsilakan sijasta.

Muista myös käyttää kumihanskoja tehdessäsi kotitöitä, jotka voivat vahingoittaa kynsiä, kuten tiskaaminen tai siivoaminen. Tämä suojaa kynsiä vedeltä, pesuaineelta ja muilta vahingollisilta aineilta.

Johtopäätös

Kotimanikyyri on mahtava tapa pitää kynnet hoidettuina, terveinä ja kauniina. On tärkeää muistaa, että manikyyrin valmistelu ja huolellinen suorittaminen ovat avain kauniisiin kynsiin. On myös tärkeää huolehtia kynsien ylläpidosta, jotta ne pysyisivät vahvoina ja terveinä. Joten, kerro meille kommenttiosiossa: mitä kynsihoidon vinkkejä sinulla on jakaa muiden kanssa?

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit