Muinaisen rituaalin vaikutus ruumiiseen ja sieluun: Mikä on hammam?

Ihmiskunta on harjoittanut muinaisiin rituaaleihin perustuvaa henkisen, ruumiillisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin tukemista jo vuosituhansien ajan. Erityisesti kehollinen terveys ja henkinen hyvinvointi ovat olleet useiden vuosituhansien ajan tärkeä osa monien muinaisten ja selvännetahkojen kulttuureja. Hammam on yksi tällainen rituaali. Hammam on arabialainen kylpyrituaali, jolla on niin henkisiä, emotionaalisia kuin fyysisiäkin terveysvaikutuksia. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin hammamiin ja sen hyvinvointivaikutuksiin.

Mikä on hammam?

Hammam on muinaisen arabialaisen sanan mukaan ”kylpyrituaali”. Se on ehdottomasti rentouttava ja puhdistava kokemus, jotta voit juhlia kehosi ja sielusi kauneutta sekä terveyttä. Tyypillisesti hammamit sijaitsevat territorioiden tai läänin sisällä ja toimivat kaupungeissa ja kylissä yhteisön keskuksina. Hammamit on suunniteltu puhdistamaan ja hoitamaan kehoa ja jättämään sinut valloittamaan lukuisiin hyvinvointiin liittyviin lahjoihin.

Hammamissa on erilaisia versioita ja tunnekokemuksia, jotka voivat olla hyvinfektöi, intiimimpi tai erillään sekaisin, aivan kuten hammamit, joita yhdistykset löytävät Turkki tai Marokko. Hammam-terapian tavoitteena on tarjota keholle ja sielulle luonnollinen puhdistus ja hoitokokemus, joka voi auttaa poistamaan stressin ja lisäämään energiaa. Hammamiin sisältyvät askel-askeleelta seuraavat vaiheet:

Ensimmäinen askel: Kuuma saunakamari

Ensimmäinen askel hammam-rituaalissa on kuumasaunakamari, jossa on korkea kosteus ja paljon löylyä. Tämä kamari auttaa sekä rentouttamaan että suojelemaan kehoasi eteeristen öljyjen tai eukalyptuksen höyryn vaikutuksilta. Höyrykamari auttaa avaamaan ihohuokosia ja lihaskalvoja, jolloin vain puhdas ja rentouttava vaikutus seuraa.

Toinen askel: Käsittely

Kun olet valmis saunakamarin kokemukseen, voit harjata ja kuoria ihon jonkinlaisella karkealla kasviöljyllä, joka voi sisältää shea-voita, avokadovoita tai oliiviöljyä. Rituaalin aikana harjaaminen ja kuoriminen eri kasviöljyillä auttaa poistamaan kertyneen lian ja toksiinit, kuten haitalliset kuona-aineet, ihon avaamista ja aineenvaihduntaa.

Kolmas askel: Virkistäviä lahjoja

Kun olet löysynyt ja puhdistanut ihon, eteeriset öljyt tai eukalyptuksen höyry tulevat pelastamaan. Tämän hetken aikana terapeutti voi vielä käyttää erityisiä öljyjä suihkumaan löylyä, joka voi auttaa ihosoluja uudistumaan ja poistamaan haitalliset aineet ihosta. Tämän kokemuksen jälkeen voit kokea täyden palautumisen ja ruumiin ja sielun yhtenäisyyden.

Neljäs askel: Kuuma ja kylmä terapia

Viimeisenä hammam-hoidossa on hyvin invigorointi terapia, joka koostuu kuumista ja kylmistä kylpyistä. Kuumakäynti taas auttaa löysäämään ihokudoksia ja lihaksia sekä stimuloimaan verenkiertoa ja mikroverenkiertoa. Tämän seurauksena voit kokea unelmiesi vartalon ja sielun hyvinvoinnin. Kuumakäynnin jälkeen voit siirtyä jääkylpyihin, jotka tasapainottavat verenpainetta ja auttavat rentoutumaan.

Hammam-rituaalin hyödyt ruumiille ja sielulle

Hammam rituaali on rauhoittava ja rentouttava kokemus, joka parantaa biofysikaalisia ja psyykkisiä prosesseja. Hammamia ei kuitenkaan tulisi käyttää asettamalla selkeitä terveysvaatimuksia, sillä se korostaa luonnollisen hyvinvoinnin hakemista. Lääketieteen näkökulmasta hammamiin liittyvät monet hyvinvointibenefitsit, nämä sisältävät:

Rentoutuminen ja stressinpoisto

Hammam rituaalissa vievät kaikki osat hyvin imeytyneeseen tilaan, jossa voit rentoutua ja vapauttaa emotionaalista stressiä. On huomaavaista, että hammamiin liittyvä rentoutuminen lisää kortisolin tasoa, vähentää sydänsairauksien, diabetes tyypin 2 ja ahdistuksen riskiä. Lisäksi on myös todisteita siitä, että hammam-rituaali vähentää verenpainetta, parantaa verenkiertoa, erityisesti alaraajoissa, ja auttaa rauhoittamaan hermosoluja.

Immuunijärjestelmän vahvistaminen

Kun hammam rituaali tapahtuu, terapeutti voi myös käyttää eteerisiä öljyjä ja eukalyptuksen höyryä, jotka liittyvät lukuisiin anti-inflammatorisiin vaikutuksiin. Auttaa poistamaan myrkkyjä ja torjumaan infektioita, parantaa koskemattomuutta ja lisätä immuunipuolustusta.

Kehon puhdistus

Hammam terapia voi auttaa poistamaan toksiineja ja bakteereja, jotka saattavat aiheuttaa monia eri terveysongelmia, kuten päänsärkyä, unihäiriötä, allergioita,

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit