Peitevoide. Minkälainen sinun pitäisi valita ja kuinka käyttää sitä?

Hei!

Jokainen nainen haluaisi saada täydellisen meikin ja virheettömän ihon. Jos tämä kuulosti tutulta, kannattaa sinun tehdä peitevoiteesta luotettavin liittolaisesi. Tällainen kosmetiikka palvelee useissa erilaisissa käyttötarkoituksissa, ja mikä parasta, tämä tuote pystyy myös muuttamaan ulkonäkösi täysin. Lue alta, miten valitset peitevoiteen ja miten sitä käytetään oikein.

Mikä on peitevoide?

Peitevoide on kasvoille tarkoitettu tuote, jota käytetään tummien silmänalusien, hiussuonten, ruusufinnin, värimuutosten ja erilaisten aknen aiheuttamien arpien peittämiseen. Tuotteen on vastattava täydellisesti ihotyyppiä ja puututtava niihin virheisiin, jotka haluat häivyttää kasvoiltasi. Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon peitevoidetta valitessa, on tuotteen koostumus, sävy ja ominaisuudet, jotka vastaavat ihosi tarpeisiin. Lisäksi peitevoiteen avulla voidaan korjata meikin levittämisen aikana tehtyjä virheitä, korostaa kulmakarvojen ja huulten ääriviivoja, tasoittaa luomiväriä ja korjata huonosti levittyä aurinkopuuterin jälkiä.

Minkälainen peitevoide sinun pitäisi valita?

Peitevoiteita on lukuisissa erilaisissa sävyissä, kuten:

  • Nude-peitevoide – universaali, paras syvien ryppyjen häivyttämiseen
  • Vaaleanpunainen peitevoide – vaalentaa väsyneen ja elottoman ihon sävyä
  • Vihreä peitevoide – peittää ihon punoitusta ja hiussuonia
  • Keltainen peitevoide – peittää tummat silmänaluset
  • Antibakteerinen peitevoide – suunniteltu rasvoittuvalle, akneen taipuvaiselle ihotyypille, usein joko piihappoa tai teepuuöljyä

Millaisia peitevoiteita on olemassa?

Peitevoiteen koostumus on valittava ottaen huomioon ne virheet, jotka haluamme peittää. Siksi olemme listanneet alle erilaisia tuotteita:

  • Puikkomainen peitevoide – peittää hyvin ja on intensiivisesti pigmentoitu. Sitä on käytetään paikallisesti ja sitä levitetään vain arpiin ja värimuutoksiin. Tätä tuotetta ei tulisi käyttää tummien silmänalusien peittämiseen sen raskaan koostumuksen vuoksi (se saattaa korostaa ryppyjä).
  • Voidemainen peitevoide – peittää todella hyvin, sisältää kosteuttavia ainesosia eikä ole yhtä raskas kuin puikkomainen peitevoide. Sitä voidaan levittää silmänalusiin, mutta pieninä määrinä, koska se saattaa olla koostumuksen puolesta vaikeasti häivytettävä.
  • Kynämainen peitevoide – tätä tuotetta on tarkoitus käyttää paikallisesti vain hiussuonten ja aknen peittämiseen sekä kulmakarvojen, silmä- ja huulimeikin korjaamiseen.
  • Puuterimainen peitevoide – koostumus on kuiva, joten sillä voidaan peittää aknearpia ja pigmenttiläiskät.
  • Nestemäinen peitevoide – tämän tuotteen koostumus on kevyt, joten se peittää kevyesti. Se ei jää rypyihin, joten sitä voidaan käyttää silmänalusiin. Sitä suositellaan käytettäväksi myös kuivalla ja ikääntyneellä iholla.
  • Peitevoide, jossa on sisäänrakennettu applikaattori – on koostumukseltaan yleensä kevyttä ja juoksevaa, kuivuu levitettäessä ja peittää kevyesti. Se on suunniteltu levitettäväksi silmien alle, mutta se ei kuitenkaan peitä ihon virheitä. Periaatteessa sitä voidaan käyttää korostamaan tiettyjä kasvojen osia.
  • Korostava peitevoide – useimmiten se on koostumukseltaan juoksevaa tai kermaista ja levittyy siveltimellä. Se sisältää pigmenttejä, jotka heijastavat valoa ja korostavat ihonväriä. Sitä ei pidä levittää aknen päälle, koska se voi tehdä arvista entistä näkyvämpiä. Tämäntyyppinen peitevoide on kuitenkin hyvä korostamaan piirteitämme.

Miten peitevoide levitetään?

Tapa, jolla tiettyä peitevoidetta on levitettävä, linkittyy tiukasti sen koostumukseen. Yleisesti ottaen peitevoiteet, jotka on tehty puikko- ja kynämuotoisiksi, tulisi laittaa ennen meikkivoiteen levittämistä, koska näin peitevoide sulaa paremmin ihoon; tämä ei kuitenkaan ole mikään sääntö. On tärkeää käyttää peitevoidetta, joka on sävyltään kirkkaampi kuin meikkivoide. Lisäksi ennen peitevoiteen käyttöä, muista levittää kosteuttava kasvovoide ja mahdollinen meikin pohjustustuote. Levitä peitevoide taputtelemalla sitä sormenpäilläsi, kunnes meikistä tulee tasainen. Mitä vähemmän peitevoidetta käytät, sitä parempi; näin saavutat yksinkertaisesti luonnollisemman vaikutelman. On myös erittäin tärkeää kiinnittää koko meikki puuterilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit