Poskipuna. Kuinka se tulisi levittää? Minkälaisia poskipunia on olemassa?

Hei!

Meikki ei tarkoita vain meikkivoidetta, ripsiväriä ja huulipunaa. Ilman poskipunaa meikkisi ei ole täydellinen. Poskipunalla on kaksi tehtävää: se saa meidät näyttämään ihanan nuorekkailta ja auttaa meitä muokkamaan kasvojemme piirteitä. Jos mietit, miten poskipunaa käytetään oikein ja miten se todella toimii, lue tämä postaus huolella. Olen varma, että voin auttaa sinua hallitsemaan poskipunan levittämisen jalon taidon. Nauti matkasta!

Mikä on poskipuna?

Poskipuna on kosmetiikkatuote, joka tulisi löytyä jokaisen naisen meikkiarsenaalista. Sen ansiosta kasvot näyttävät nuoremmilta, säteilevämmiltä ja yksinkertaisesti kauniimmilta. Poskipuna valitaan siten, että se sopii ihonväriisi, sinulle ominaiseen meikkaustyyliin, asuusi sekä hiusten ja silmiesi väriin. Tätä tuotetta suositellaan usein naisille, joilla on jo hieman ikääntyneempi iho tai pyöreät kasvot. Poskipunaa voi levittää oman mieltymyksensä mukaan poskipäiden lähelle, leuan ja nenän kärkeen, ohimoille, otsalle, silmäluomille ja korvalehden alaosaan. Tiesitkö, että poskipunaa voi käyttää siis myös luomivärin sijasta? Voit myös käyttää sitä pigmenttinä, jos haluat antaa uuden elämän värittömälle huulikiillolle.

Erilaisia poskipunia

Luonnollisesti kaupoissa on tarjolla erilaisia poskipunia, joilla kaikilla on omanlaisensa koostumus. Voit valita nestemäisten, moussen, puuterimaisen ja puristettujen poskipunien välillä. Koostumus ei ole kuitenkaan ainoa ominaisuus, joka tekee kauneustuotteista erilaisia. Niissä on myös erilaisia värisävyjä: lämpimiä, viileitä, jotkut niistä ovat intensiivisempiä, toiset taas antavat pastellin sävyisen, mattaisen tai hohtavan lopputuloksen. Haluan kuitenkin varoittaa sinua tässä kohtaa. Hohtavat ja tummat poskipunat muodostavat täydellisen lopputuloksen iltameikille, kunhan ihosi on sileä ja virheetön. Jos siis huomaat kasvoissasi virheitä, on parempi jättää tällaiset poskipunat kaupan hyllylle.

Poskipunan koostumus ja levitys

Kun valitset seuraavan poskipunan koostumusta, sovita se yhteen ihotyyppisi kanssa. Jos ihosi on esimerkiksi helposti rasvoittuva, käytä vain puuterimaisia ja mattapintaisia kosmetiikkatuotteita. Jos ihosi taas on kuiva, nestemäiset ja voidemaiset poskipunat toimivat paremmin sinun ihollasi. Nestemäiset ja voidemaiset poskipunat takaavat kosteutta ja tärkeitä ravinteita ihollesi. Periaatteessa mousse-poskipuna sopii kaikille ihotyypeille. Lisäksi kannattaa huomioida, että poskipunan koostumuksen on kuljettava käsi kädessä muun värikosmetiikan kanssa, jota käytät meikkaamiseen. Ainoa poikkeus on mousse-poskipuna, joka voidaan yhdistää kaikkiin meikkituotteisiin.

Erilaiset siveltimet ja apuvälineet poskipunan levittämiseen

Kuten varmasti tiedätkin, punapunan levittämistä helpottavien apuvälineiden ja siveltimien käyttö määräytyy käytetyn kosmetiikan koostumuksen mukaan. Voit levittää poskipunaa niin siveltimellä, sienellä kuin myös sormenpäilläsi. Poskipunaa varten suunniteltuja siveltimiä on erikokoisia, ja niiden harjakset ovat eri pituisia, paksuja ja muotoisia. Riippuen käytettävän työvälineen valmistukseen käytetyistä materiaaleista, voimme vaikuttaa meikin voimakkuuteen. Tiesitkö, että poskipunasiveltimissä käytetään eläinten karvoja, ja useimmissa tapauksissa nämä karvat ovat peräisin oravasta tai vuohesta. Oravan turkista tehty sivellin antaa hempeämmän sävyn, kun taas vuohen turkista tehty sivellin antaa intensiivisemmän lopputuloksen.

Poskipunan levitystekniikat

Periaatteessa on olemassa kolme punapunan levitystekniikkaa: ennen meikin kiinnittämistä, meikin kiinnittämisen jälkeen ja molempien tekniikoiden yhdistelmä. Lisäksi poskipunaa voidaan levittää märkänä tai kuivana. Millaisia nämä tekniikat sitten oikeastaan ovat?

Punan levittäminen märkänä eli ennen meikin kiinnittämistä puuterilla on riippuvainen siitä, millaisia apuvälineitä käytät ja tällöin poskipunaa tulee levittää kahdessa kerroksessa. Ensimmäisellä kerroksella on tarkoitus karhentaa linja, johon niin sanotusti oikea meikki levitetään. Tämäntyyppisessä meikissä voi käyttää seuraavia poskipunia: nestemäinen, geelimäinen, moussemainen, puikkomainen, kynämainen, voidemainen, puristettu tai suihkutettava.

Kuivan poskipunan, eli puristetun tai puuterimaisen poskipunan, levittämisen tulisi tapahtua meikin kiinnittämisen jälkeen – tarkemmin sanottuna puuterimaisiin kasvoihin. Joidenkin meikkitaiteilijoiden ja kosmetologien mukaan poskipuna on levitettävä puuterin laittamisen jälkeen, kun taas jotkut stylistit suosittelevat poskipunan levittämistä silmämeikin tekemisen jälkeen, mutta ennen huulipunan levittämistä. Tämäntyyppinen poskipuna on levitettävä taputtelemalla ihoa siveltimellä hellästi.

Poskipuna – tärkeää tietoa

Tiedätkö, mitä tapahtuu, jos levität irtonaista poskipunaa meikkipohjan päälle? Näin tekemällä voit odottaa epäpuhtauksia, joita voi olla vaikea häivyttää edes meikin alle. Toisaalta, jos käytät nestemäistä poskipunaa puuterimaisen meikin päälle, kaikki jo levitetty kosmetiikka leviää kasvoillesi.

Lisäksi tapa, jolla käytät poskipunaa, on määriteltävä kasvojen muodon mukaan. Suosittelen niin sanottua tunnustelevaa menetelmää, joka perustuu siihen, että paikannat sormillasi kaksi pistettä kasvoiltasi: poskipäiden alapuolella sijaitseva alin kohta ja poskipäiden korkein kohta. Miten se tehdään? Käytä keskisormea ja nimetöntä – levitä niihin ensin poskipunaa – ja aseta ne ohjeistuksen mukaisesti poskellesi. Juuri kasvoillesi jättämäsi värimerkit on häivytettävä puhtaalla sormella. Lisää sitten toinen kerros poskipunaa. Meikkisi on valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit