Hilsettä? Hyvästele hilse näiden hoitojen ansiosta!

Otsikko ehkä paljasti postaukseni aiheen! Eli tällä kertaa käsittelemme suosituimpia korjaustoimenpiteitä hilsettä vastaan. Onko hilseen torjuminen oikeasti niin hankala tehtävä? Tietenkin se on, jos et tiedä tehokkaimpia menetelmiä. Mutta se ei ole vaikeaa, kun paljastan testatut vinkkini päästä eroon hilseestä. Toivottavasti niiden avulla pääset ongelmasta lopullisesti eroon.

Istu alas ja jatka lukemista!

Mikä aiheuttaa hilseilyä?

Jos olet havainnut pieniä, vaaleanvärisiä (valkoisia tai keltaisia) hiutaleita hiustesi seassa ja olkapäilläsi, jos päänahkasi kutisee etkä voi lakata raapimasta, jos hiuksesi ovat tavallista rasvaisemmat – kärsi luultavasti hilseestä.

Tämän tilan aiheuttaa sieni, jota esiintyy vain päänahassa – Malassezia globosa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tämä hiivan kaltainen, ei-toivottu vieras olisi ainoa pahantekijä.

Hilseilyä voivat laukaista muun muassa seuraavat tekijät:

  • Hiusten muotoilutuotteiden liiallinen käyttö.
  • Liian vähäinen tai liiallinen hiusten pesu.
  • Et huuhtele hiuksiasi pesun jälkeen perusteellisesti.
  • Kuiva sisäilma (kotona, toimistossa, jne).
  • Mineraalien, erityisesti sinkin puute.
  • Erilaiset sairaudet ja heikentynyt immuunijärjestelmä.
  • Erittäin kuiva päänahka.
  • Liiallinen stressi ja hormonaalinen epätasapaino.

Tehokas hilsettä ehkäisevä vaikutus

Olet huomannut hilseen. Mitä nyt pitäisi tehdä?

Ensimmäiseksi sinun on selvitettävä tietysti hilseen syy. Jos kyse on vääristä tuotteista, vaihda ne. Jos taas hilseily johtuu kuivasta sisäilmasta, hanki ilmankostutin.

Toinen keskeinen asia liittyy tuotteisiin, jotka hoitavat hilseilyä ja ehkäisevät sitä, eli oikeaan shampooseen. Sinun on kiinnitettävä huomiota ainesosiin ja valittava tehokkaita tuotteita, jotka eivät kuitenkaan ärsytä päänahkaasi entisestään. Tee samalla parhaasi vähentääksesi hiustuotteiden käyttöä ja muuta kosmetiikkaa, joka todennäköisesti kerääntyy hiuksiin ja päänahkaan ja häiritsee niiden toimintaa.

Tämän pitäisi auttaa, mutta prosessina tämä on kuitenkin melko pitkäkestoinen. Onneksi on olemassa kokeiltuja ja toimivaksi todettuja korjaustoimenpiteitä, joiden avulla voit saada nopeastikin tuloksia!

Suosituimmat kotikonstit hilseen ehkäisyyn

Risiiniöljyhoito

Risiiniöljy on osoittautunut tehokkaimmaksi keinoksi hilsettä vastaan. Tätä öljyä voi ostaa jokaisesta apteekista, ja sillä on vahva antibakteerinen ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Käytän sitä mielelläni, koska se on sekä edullista että kestää pitkään. Sinun tarvitsee vain hieroa öljyä säännöllisesti päänahkaan ennen hiustenpesua, antaa sen vaikuttaa vähintään 30 minuuttia ja pestä hiukset sitten shampoolla. Huomaat vaikutukset jo ensimmäisen viikon jälkeen.

Pääänahan hoitaminen sitruunamehulla

Tuoreella sitruunamehulla on samanlainen vaikutus kuin risiiniöljyllä. Hiero sitä vain kohtiin, joissa hilsettä esiintyy. Miten itse menetelmä sitten oikein toimii? Ota sitruunaviipale ja hiero sitä päänahan ihoon vähintään 5 minuutin ajan. Käytä seuraavaksi hellävaraista shampoota. Ja siinä kaikki!

Päänahan hoitaminen valkosipulilla (ainoastaan rohkeimmille :-))

Isoäitini paljasti minulle tämän kotikonstin. Se on mahtava, mutta olen tietoinen siitä, että jotkut teistä nyrpistelevät nenäänsä jo pelkästä ajatuksesta. Jos tähän keinoon tarttuu on todella pidettävä valkosipulin tuoksusta. Valkosipuli on kuuluisa terveysvaikutuksistaan ja se parantaa myös päänahan hilseilyn. Murskaa kaksi valkosipulinkynttä, kaada niiden päälle lasillinen lämmintä vettä ja hiero seosta tämän jälkeen päänahkaan. Huuhtele ja pese hiuksesi tavalliseen tapaan shampoolla noin 5 minuutin vaikutusajan kuluttua.

Nokkoshuuhtelu hiuksille

Hiukset rakastavat nokkosta! Useimmat eivät varmasti edes tiedä, mutta tämä suosittu yrtti auttaa pääsemään eroon hilseilystä. Kokeile vaikka: kaada kiehuvaa vettä kuivattujen nokkosten päälle. Kun seos on haudutettu, valutettu ja jäähdytetty, saat luonnollisen hiushuuhtelun, jota voit käyttää jokaisen pesun jälkeen.

Kerro minulle, kun olet testannut jotakin näistä nikseistä. Jos sinulla sattuu olemaan omia suosikkivinkkejä hilseilyä vastaan, jaa ne meille muillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit