Taistelu selluliittia vastaan? Nyt on kyse sodasta! Vinkkejä selluliitin vähentämiseen

Heippa mussukat,

Olen nyt sotajalalla. Aion päihittää selluliitin lopullisesti. Enää ei kiinnosta puolitoimivat tuotteet tai menetelmät – haluan selluliitin painuvan sinne, missä pippuri kasvaa. Kesä tekee tuloaan ja on jalkojen aika loistaa. Liikunnan ja ruokavalion lisäksi aion käyttää oikeanlaisia kauneustuotteita. Parhaat kauneustuotteet sattuvat olemaan… kotitekoisia. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että jos ei itse halua vaivautua, ei myöskään tulisi odottaa liikoja. Itse luotan kotitekoisiin resepteihin huomattavasti enemmän kuin kaupan tuotteisiin, etenkin selluliitin kohdalla, koska kotituotteet sisältävät juuri oikeita ainesosia. Jos haluat tietää lisää selluliitin kukistamiseen tarvittavista tuotteista – jatka lukemista.

Muutama sana alkuun – en aio tylsistyttää teitä tiedoilla selluliitista, mitä se on ja miten se syntyy. Sitä vaan on. Olit sitten muutaman kilon painavampi tai todella laiha… selluliitti ei syrji ketään 😉 Syy saattaa olla vähäinen liikunta, eli sitten vaan liikkumaan. Kehoa voi kuitenkin myös tukea kotitekoisilla selluliittituotteilla, jotka sisältävät muun muassa kahvia, kanelia ja inkivääriä. Selluliittia voi hoitaa öljyllä tai naamiolla 1-2 kertaa viikossa. Itse käytän eteerisiä öljyjä resepteissäni. Öljyt ovat loistavia mutta liian suuret määrät voivat ärsyttää ihoa.

DIY tuotteet selluliittia vastaan

Selluliittiöljy

Selluliittiöljyn tekoon voi käyttää mahtavaa katajaöljyä, jota löytyy usein myös laihdutustuotteista. Toisaalta sypressiöljy stimuloi verenkiertoa ja imunesteiden kiertoa. Öljy myös vähentää kehon myrkkyjä ja rasvakertymiä. Rosmariiniöljy kaunistaa ihoa ja patsuliöljy vähentää turvotusta. Eli mistä tuotteesta näitä kaikkia öljyjä voi löytää? No ei mistään. Öljy on luotava itse 😉 Aloitetaan!

Ainesosat:

  • 6 rkl luonnollista öljyä (itse pidän manteli- tai arganöljystä)
  • 3 tippaa eteeristä katajaöljyä
  • 3 tippaa eteeristä patsuliöljyä
  • 3 tippaa eteeristä sypressiöljyä
  • 3 tippaa eteeristä rosmariiniöljyä

Sekoita kaikki ainesosat kulhossa. Lopputulos on rasvainen öljy, jota tulisi hieroa ihoon 1-2 kertaa päivässä selluliittikohtiin.

Vartalonaamio selluliitille

Löytyykö selluliitti vatsasta, reisistä ja pepusta? Tämä vartalonaamio antaa selluliitille kyytiä, eli liittykää seuraani keittiöön! Tähän tarvitaan kahvia, kanelia ja inkivääriä. Kahvi lisää ihon verenkiertoa ja joustavuutta. Inkivääri ja kaneli lämmittävät, eli ne stimuloivat solujen aineenvaihduntaa ja vähentävät vesi-, rasva- ja imunestekertymiä.

Ainesosat:

  • 2 tl pikakahvia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl alkoholia
  • 1 tl arganöljyä

Valmista kahvi pienessä määrässä vettä.
Lisää loput ainesosista kahviin.
Sekoita. Valmista.
Levitä ihmetahnaa ongelma-alueisiin. Jotta tahna ei valuisi pois, kiedo muovikelmua tahnan ympärille.  Kiemurtele peiton alle lämmittääksesi reisiäsi ja naamiota.
Pese pois 20 minuutin kuluttua ja hiero aiemmin mainittua öljyä selluliittikohtiin.
Naamiota tulisi käyttää kahdesti viikossa.

Kanelikäärö selluliitille

Vartalokäärö on periaatteessa koko kehon kääriminen muovikelmuun, eli aikaisempi resepti oli myös käärö… tämä on kuitenkin hieman helpompi. Tarvitaan vain kaksi asiaa:

  • 5 lusikallista kanelia
  • 1/2 lasi vettä

Sekoita kaneli veteen vähän kerrallaan sekoittaen välissä. Lopputulos on paksu kanelitahna. Tahnaa levitetään iholle ja tahnan ympärille kiedotaan muovikelmua (kuten yllä). Naamio pidetään iholla 30 minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois. Joskus lisään eteeristä greippiöljyä tahnaan – vain n. 3 tippaa – koska öljy on todella voimakasta. Kuukauden jälkeen kotitekoisten tuotteiden vaikutuksia voi ihastella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit