Kauneustuotteiden vaihtoehtoiset käytöt – tai kauneusrutiini ja meikki toisesta näkökulmasta

Tervetuloa uuteen postaukseen!

Joskus nappaamme käteemme kauneustuotteen ja huomaammekin sen olevan tyhjä. Yllättävää? Ei, sellaista tapahtuu. Tässä tapauksessa on kaksi vaihtoehtoa – voi joko käydä lähimmässä kaupassa tai… käyttää vaihtoehtoista kauneustuotetta, eli korvata tarvitsemansa tuotteen toisella tuotteella.

Itse käytän toiseksi mainittua tapaa ja uskon vahvasti siihen, että kauneustuotteita voi käyttää useammalla tavalla. Näistä vaihtoehtoisista tavoista harvemmin tiedetään, koska valmistajat eivät mainitse asiasta etiketeissään ja mahdollisten käyttötapojen löytäminen vaatii hieman luovuutta sekä halua kokeilla uusia ja jopa epätavallisia asioita.

Kauneustuotteiden vaihtoehtoiset käyttötavat, eli mitä?

Kun sanon kauneustuotteiden vaihtoehtoiset käyttötavat, en tarkoita niiden tarkoitetun käyttötavan lopettamista. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tietyllä tuotteella on useampia käyttötapoja, joita valmistaja ei ole maininnut. Mitä hyötyä tästä sitten on?

Kauneustuotteiden vaihtoehtoisilla käytöillä saadaan:

  • yksi tuote useampaan tehtävään
  • säästetään hyllytilaa ja rahaa
  • vaihtoehtoja, jos tuote loppuu kesken
  • tapoja helpottaa ja parantaa hoitomenetelmiämme
  • vähemmän matkakosmetiikkaa

Näkökulmien avartaminen kauneusrutiinin ja meikin suhteen – loistava idea!

Olen itse usein huomannut uusien asioiden kokeilun johtavan hyviin lopputuloksiin. Tämän ansiosta löydän silloin tällöin uusia, erilaisia ja mielenkiintoisia tapoja käyttää kauneustuotteita – en koskaan tylsisty ja rahaakin säästyy.

Suosittelen teitä kokeilemaan kauneustuotteitanne eri tavoilla. Huulipuna poskipunana? Vaseliinia ripsiin? Luomiväriä kulmakarvoille? Vaihtoehtoja on rajattomasti.

Helpottaakseni teidän elämää, esittelen alla oman listani kauneustuotteiden erilaisista käyttötavoista. Osa tuotteista löytyy huolenpito-osastolta ja osa meikkiosastolta. Lista on sekä luova että käytännöllinen!

Omat ideani kauneustuotteiden käyttöön

Tässä seitsemän parasta ideaa tavallisten kauneustuotteiden eri käyttötavoista.

[1] Pinkki huulipuna poskipunana

Loppuiko paras poskipunasi? Ehkä kiinteä poskipunasi rikkoutui miljoonaan osaan lattialle ja mitään muuta ei ole? Itse olen käyttänyt huulipunaa ja saanut sen toimimaan. Tärkeintä on huulipunan väri. Kimalteleva huulipuna korostaa poskipäitä kauniisti. Vinkkini: huulipunaa ei tulisi käyttää liikaa ja se häivytetään huolellisesti rumien tahrojen välttämiseksi.

[2] Suihkugeeli nestesaippuana

Kun nestesaippua loppuu yllättäen, sen tilalla voi käyttää suihkugeeliä. Molemmat toimivat samalla tavalla – geeli puhdistaa ja ravitsee ihoa, eli kädet eivät varmastikaan huomaa eroa.

[3] Meikkivoide ja vartalorasva rusketusvoiteena

Haluaisit pukea mekon päällesi mutta jalat ovat kalman kalpeat? Ehkä sinulla on meikkivoide huonosti valitulla värillä ja et tiedä mitä tekisit sillä? Itse olen sekoittanut meikkivoidetta vartalovoiteeseen. Sekoitus voi toimia tekorusketuksena ja samalla se kosteuttaa jalkojen ihoa. Lisäksi sekoitus voi tummentaa ihonsävyä ja peittää kauneusvirheet. Rusketus säilyy vain ensimmäiseen suihkuun asti.

[4] Kasvovoide ja peitevoide BB-voiteena

Meikkivoiteen loppuessa tämä yhdistelmä voi pelastaa päivän. Sekoitus kasvovoidetta ja meikkivoidetta – tämä resepti luo hyvin tehokkaan BB-voiteen – se on kevyt, kosteuttava ja peittää kauneusvirheet alleen. Kriisin hetkellä tämä on hyvä ratkaisu.

[5] Väritön puuteri kuivashampoona

Kuivashampoo pelastaa usein, kun on lähdettävä ihmisten ilmoille mutta hiukset ovat litteät ja likaiset. Oikea ongelma alkaa, kun kuivashampoopullo onkin tyhjä. Väritön puuteri antaa hieman toivoa – levitä puuteria suureen harjaan ja harjaa juurten läpi. Puuteri vähentää talia, tuuheuttaa ja raitistaa hiuksia.

[6] Huulirasva ripsien hoitoaineena

Toiseksi viimeinen ideani on käyttää ravitsevaa huulirasvaa ripsiä vahvistavana hoitoaineena. Huulirasvan tulisi olla vaseliinipohjainen ja sisältää E-vitamiinia sekä mahdollisesti öljyjä mutta ei väriaineita tai muita lisäaineita. Mikäli sinulla on juuri tällainen huulirasva, levitä sitä vanhaan mutta puhtaaseen ripsiväriharjaan ja maalaa ripset sillä. Päivittäin käytettynä ripset vahvistuvat, elvyttyvät ja muuttuvat joustavammiksi.

[7] Hiusten hoitoaine sheivausvaahtona

Viimeinen idea on heille, joiden iho ei kestä kuivasheivausta. Sheivausvaahdon loppuessa sen voi korvata hiusten hoitoaineella – terä liukuu paremmin iholla ja hoitoaine suojaa ihoa ärsytykseltä. Sekoita hoitoainetta veteen ja levitä iholle ennen sheivausta.

Kertokaa minulle omia ideoitanne kauneustuotteiden käytöstä ja miten te käytätte niitä kriisin hetkellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit