Antioksidanttilistani: paras tapa pitää iho nuorekkaana ja terveenä

Moi,

Olette varmaan miettineet, mitä naururypyille, värivirheille, elottomille kasvoille ja muille ikääntymisen merkeille voi tehdä. Minulla on muutama idea. Omalla kohdalla ne toimivat täydellisesti. Mistä siis puhun? Antioksidanteista tietenkin! Tänään aion jakaa teidän kanssa listan omista suosikki antioksidanteistani iholle.

Mitä antioksidantit ovat?

Antioksidantit suojaavat kehoamme vapailta radikaaleilta, jotka vaurioittavat ihoamme ja sen seurauksena saavat ihon ikääntymään nopeammin. Antioksidanttilähteitä on monia – sekä ihonhoitotuotteita että ruokia – esimerkiksi vitamiinit, hapot ja yrttiuutteet. Antioksidantteja sisältäviä kauneustuotteita suositellaan kaikille ihon tyypistä ja iästä huolimatta. Oma suositukseni on se, että antioksidanttien käytön voi aloittaa keväällä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että antioksidanttien käytön aloitus talvella on huono idea. Iho on vain eniten altis vapaille radikaaleille keväällä ja kesällä.

Tehokkaat antioksidantit: mitkä tulisi valita?

Antioksidanttien valikoima on laaja. Alta löydät listauksen muutamasta – niistä, joita itse käytän eniten.

  • Ferulahappo – tämä happo karkottaa vapaat radikaalit kokonaan muiden reaktiivisten happien kanssa. Sitä voi käyttää seerumina ennen aurinkovoidetta. Kiinnostavaa kyllä, ferulahappo toimii hyvin yhdessä C- ja E-vitamiinien kanssa, koska se tekee niistä tehokkaampia.
  • Ubikinoni (koentsyymi Q10) – tämä on luonnollinen osa ihoamme ja sen määrä vähenee vanhetessamme. Ikääntymisen lisäksi muutkin tekijät vaikuttavat ihomme ubikinonimääriin – muun muassa epäterveelliset elämäntavat, UV-säteet, sairaudet ja tietyt lääkkeet. Tutkimusten mukaan ubikinoni on tehokkain yhdessä C- ja E-vitamiinien kanssa.
  • Uute vihreästä teestä – vastuussa ihosolujamme, hyaluronihappoamme ja soluja yhdistäviä lipidejä tuhoavan entsyymin estämisestä. Anti-age vaikutuksia.
  • Nikotiiniamidi (B3-vitamiini) – lisää ihon keramidituotantoa ja vähentää kuivumisen riskiä. Hallitsee talirauhasten toimintaa, hoitaa värivirheitä ja lievittää tulehduksia. Vitamiinia löytyy usein erilaisista anti-age voiteista.
  • Rypälesiemenuute – suojaa ihoa vapailta radikaaleilta sekä kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon menetykseltä. Uute ehkäisee ihon löystymistä, vahvistaa verisuonia ja tukee mikroverenkiertoa.
  • Lipoiinihappo – taistelee vapaita radikaaleja vastaan, vaalentaa ihoa, toimii tulehduksia vastaan ja ehkäisee ryppyjä. Lisäksi happo hoitaa UV-säteiden negatiivisia vaikutuksia ihollamme.

Tässä oma listani antioksidanttisuosikeistani. Onko teilläkin omat suosikkiantioksidantit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit