Miksi pantenolia sisältävät kauneustuotteet ovat niin tehokkaita?

Hei tytöt!

Heti kesän ollessa ohi alan käyttää vitamiinilisiä. Ne tekevät ihmeitä iholle ja hiuksille, auttavat ylläpitämään nuorta ja kaunista ulkonäköä sekä suojaavat ihoa sairauksilta. Koska ihoni on todella herkkä ja hiukseni irtoavat joskus tupeissa, otan B5-vitamiinia päivittäin. Käytän myös kauneustuotteita, jotka sisältävät B5-vitamiinia, eli pantenolia.

Miksi käyttää B5-vitamiinia?

B5-vitamiini on tärkeää vartalollemme, etenkin iholle ja hiuksille. Se osallistuu tiettyjen hormonien tuotantoon, parantaa haavoja nopeammin, lievittää tulehduksia, nopeuttaa energian vapautumista ja vaikuttaa positiivisesti sydän-, veri-, hermo- ja suolijärjestelmiin. Ennen kaikkea vitamiini parantaa ihonsävyä ja hiusten kuntoa. B5-vitamiinin puute voi aiheuttaa vakavia seuraamuksia, kuten ohenevat hiukset, ihon punoitusta, halkeilevaa ihoa silmien ja huulien kulmissa, alttiutta tulehduksille, ennenaikaista harmaantumista ja kaljuuntumista.

Kauniit hiukset ja B5-vitamiini

B5-vitamiini – pantenoli tai pantoteenihappo – löytyy hiuksista ja ihosta. Huonon kestävyyden takia meidän on täydennettävä varastoja ravintolisillä tai kosmetiikkatuotteilla. Miten B5-vitamiini hyödyttää hiuksia? Se stimuloi soluja, jotka ovat vastuussa hiusten kasvusta ja paksuudesta, tuo joustavuutta ja kestävyyttä sekä parantaa veden imeytymiskykyä ja sulkee kosteuden hiuksiin. Lisäksi B5-vitamiini luo suojaavan ja kosteuttavan pinnan jokaisen hiuksen ympärille. Se rauhoittaa ärsytyksiä ja elvyttää päänahkaa. Tämän takia B5-vitamiini on niin tavallinen ainesosa hiustenhoitotuotteissa (shampoissa ja hoitoaineissa).

Pantenolia sisältävät kauneustuotteet

Pantenolia löytyy usein herkälle iholle sekä lapsille suunnatuista ja tulehduksia lievittävistä tuotteista. Sitä löytyy monista voiteista, sheivausgeeleistä ja after-sun tuotteista. Lisäksi pantenoli nopeuttaa hiusten ja kynsien paranemista, jälleenrakentaa ihon lipidikerroksen ja suojaa haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä. Pantenolia sisältävät kauneustuotteet ovat usein myös hypoallergeenisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit