4 Kiellettyä Tuotetta Ihonhoidossa! Tarkistin ne itse

Hei siellä!

Sitruuna, ruokasooda, hiussuihke, hammastahna. Monet naiset pitävät näitä upeina ihonhoitotuotteina ja toiset eivät koskaan levittäisi niitä iholle. Mikä on totuus? Tarkistin asian itse ja kokosin tulokset tähän julkaisuun. Lukekaa pois!

SITRUUNA

Siinä on vahvoja valkaisevia ja vahvistavia ominaisuuksia. Sitruuna sisältää C-vitamiinia, jota löytyy myös monesta kosmetiikkatuotteesta. Miksi jotkut sanovat, että sitruunaa ei saisi laittaa iholle? Sekoitan keltaisesta sitrushedelmästä uutetun mehun sokerikuorintaan ja levitän kasvoilleni kahdesti viikossa. Tulos? Raikas, sileä ja eloisa iho. Mutta… jos sinulla on aknesta jääneitä haavoja, sitruunamehu saattaa tuottaa kipua ja pistelyä. Asioiden pahentamiseksi, sitruunalla ja iholla on eri pH-arvot, joka voi johtaa ärsytyksiin ja vaurioihin suojaavalle lipidikerrokselle. Kuuleman mukaan sitruunamehu voi aiheuttaa auringonpolttamia, jos sitä levittää iholle ennen auringonottoa.

RUOKASOODA

Tuote on loistava ainesosa DIY -naamioissa, koska se kuorii ja puhdistaa ihoa. Ihoni oli sileämpi ja hieman kiinteämpi sellaisen naamion jälkeen. Valitettavasti tuntui siltä, että ihoni oli tulessa käytön aikana; kasvoni olivat punaiset pestyäni pois naamion. Onneksi kipu ja ärsytys katosivat nopeasti. Tulenko käyttämään ruokasoodanaamiota uudestaan? Tuskinpa.

HIUSSUIHKE

Hiussuihkeen suihkuttaminen kasvoille? Vaikka osa naisista tekee niin saadakseen meikin pysymään kauemmin, se on huono idea. Tulos? Tuotteet pysyvät kasvoilla muutaman päivän (!) ja miettikää mitä se tekee iholle. Suihkeiden sisältämä alkoholi kuivattaa ihoa, nopeuttaa ryppyjen ilmenemistä ja johtaa ärsytyksiin. Pahin puoli? Se saattaa aiheuttaa aknea ja muita ihovaivoja.

HAMMASTAHNA

Tuubissa lukee “hammastahna”, joten laittakaa sitä hampaisiin! Miksi levittäisitte sitä iholle? Naiset tekevät luultavasti niin viilentävien ja kuivaavien ominaisuuksien takia. Hammastahna kyllä kuivaa finnit mutta pitkäaikaisessa käytössä se voi ärsyttää ihoa ja lisätä ryppyjä.

Oletteko te käyttäneet näitä tuotteita ihonhoidossa? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit