Hiekkaa jaloissa. Miten tehdä ajasta rannalla miellyttävämpää

Lomakausi on täydessä vauhdissa, joten moni teistä viettää varmasti aikaa rannalla, oli se sitten meren äärellä, kaupungin rannalla tai järvenrannalla. Huolimatta paikasta, jossa päätämme viettää mukavat ja lämpimät iltamme, yksi ongelma on ja pysyy – hiekka tarttuu jalkoihin ja varpaisiin, eikä sitä saa pois!

Rakastan rannalla olemista mutta…

Vapaa-ajan viettäminen veden läheisyydessä on minusta yksi parhaista tavoista rentoutua. Vietän mielelläni kesä-iltani paikallisen järven rannalla. Rannalla loikoilussa on omat hyvät puolensa ja se on yksi suosituimmista kesäaktiviteeteista. (Osan mielestä ranta on vain auringonottoa varten = ei yhtään liikkumista)

Valitettavasti rannalla olemiseen kuuluu myös huonoja puolia, kuten esimerkiksi puolelta toiselle ulottuva hiekka. Sitä joutuu kaikkialle ja jopa pienen pulahduksen jälkeen järvessä (meressä, uima-altaassa tai muualla), se tarttuu jalkoihin, pohkeisiin, reisiin ja muihin vartalonosiin. Tästä kerroksesta on välillä todella vaikea päästä eroon, koska hiekan hieromista voi verrata vahvaan mekaaniseen kuorintaan, mitä emme välttämättä halua ihollemme.

Mikä on helpoin tapa puhdistaa hiekka jaloista?

On helppo tapa (jonka olen huomannut äskettäin 😉 ) auttaa kenkiä pysymään hiekattomina. Seuraavalla rantakerralla, ota talkkia tai vauvantalkkia mukaasi. Talkin kaataminen märille ja hiekkaisille jaloille irrottaa hiekan vartalolta pikaisesti. Kun nouset vedestä, istu pyyhkeelle ja levitä hiekkaisiin jalkoihin talkkia. Hiero se ihoon. Tuote poistaa ylimääräisen kosteuden ja seurauksena, hiekka irtoaa itsestään.

Ei siinä vielä kaikki, minulla on vielä kourallinen muita vinkkejä teille. Toivottavasti ne ovat hyödyllisiä.

Rantavinkit – Ylimääräistä

  1. Pistä puhelimesi tavalliseen minigripin kaltaiseen pussiin suojataksesi laitettasi vedeltä, hiekalta, pölyltä ja muilta vaurioittavilta elementeiltä.
  2. Ota pyyhkeen sijaan mukaasi muotoiltu aluslakana. Jos lakanan kulmiin asettaa painavia tavaroita (reppu tai laukku) ja asettaa lakanan kulmat ylöspäin, ’pesä’ tulee olemaan hiekaton.
  3. Sen sijaan, että käyttäisi pahalta haisevaa ja hyvin kemikaalista hyönteiskarkotetta, peitä iho vauvaöljyllä. Vaikka se ei pidä ötököitä loitolla yhtä hyvin, se estää niitä puremasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Sinua mahdollisesti kiinnostavat liittyvät artikkelit